Проведено онлайн-нараду

3 квітня 2024 року директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак провів онлайн-нараду з керівниками органів управління освітою. Нагальних питань чимало: це і організоване завершення нинішнього навчального року і підготовка до наступного.

Особливий акцент зроблено на нововведеннях щодо отримання державної субвенції, зокрема й на будівництво укриттів. Адже на ці цілі державою заплановано виділити два з половиною мільярда гривень. Наша область має всі шанси отримати достатню частину фінансування. Раніше кошти надходили в регіони і там здійснювали розподіл по громадах. Тепер розподіл субвенції відбуватиметься завдяки новому інструменту – з використанням бальної системи через платформу DREAM https://fortetsia.gov.ua/dream.html. Громади самостійно подаватимуть проєкти, щоб отримати державне фінансування на укриття. Але є ряд вимог, серед головних:

-наявність проєктно-кошторисної документації на будівництво або капітальний ремонт укриття;

-у закладі освіти має навчатися не менше ніж 200 дітей;

-проєкт має бути завершений до кінця 2024 року;

-підтверджене співфінансування від громади не менше як 10% від загальної вартості проєкту.

Обговорили організацію і проведення НМТ в області з урахуванням посилених безпекових вимог.

З квітня в семи районах Одещини стартують Всеукраїнські шкільні ліги. 402 команди виборюватимуть путівку в наступний етап. Отримали багато позитивних відгуків щодо реалізації проєкту від батьківської, педагогічної громадськості. Діти у захваті! Почали більш активно займатися спортом. А це – наша головна мета! Вдячні тренерам за мотивацію та приклад для юних чемпіонів.

Попри війну, маємо зробити все можливе, щоб діти навчалися максимально результативно, тож в пріоритеті – очне з усіма безпековими заходами.