Новий дошкільний центр

Директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак взяв участь у відкритті першого на півдні України Центру освіти та піклування для дітей дошкільного віку, створеного на базі факультету дошкільної педагогіки і психології Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського. Привітав колег, батьків та малюків з цією визначною подією. Центр є унікальною навчальною лабораторією для студентів університету. Це платформа з поглибленого вивчення сучасних підходів та методик у роботі з дітьми дошкільного віку. Тут можна проходити практику, втілювати інновації, експериментувати, займатися творчістю. Наразі в системі освіти реалізується реформа Нової української школи. Як стверджують автори унікальних інноваційних методик програми Mr.Leader, їхній проєкт – це по суті «Новий український дитячий садочок», що виводить дошкільну освіту на сучасний рівень. До речі, всі методики схвалені Міністерством освіти і науки України.

Переконані, що дітки із задоволенням відвідуватимуть заняття та допитливо вивчатимуть навколишній світ, поки батьки працюватимуть. До того ж сам освітній простір облаштований у безпечному середовищі.

У нинішній час щось відкривати, попри складні переживання, це однозначно про рух вперед. А тут ще й мова йде про розвиток дошкільної освіти Одещини. Зрештою, про підростаюче покоління нової формації українців: що у них закладатимемо, те й матимемо у майбутньому.

Обговорили з деканом факультету напрями співпраці у сфері обміну досвідом та підвищення кваліфікації. Вітаємо ваші кроки на шляху до інноваційних змін! Тільки вперед! Наснаги і успіхів!