Навчаються шкільні кухарі
Шкільні кухарі нашого регіону продовжують опановувати сучасні технології приготування страв у новостворених кулінарних хабах. Якісне, корисне і смачне харчування дітей починається саме тут – з професіоналізму та натхнення тих, хто щодня готує для учнівської спільноти. Протягом червня кухарі шкіл області активно підвищували свою кваліфікацію. Цей важливий процес триватиме до 10 липня, і вже зовсім скоро усі заплановані навчання будуть завершені.
Завдяки Одеська обласна державна адміністрація та ініціативі начальника ОВА Олега Кіпера маємо потужні навчальні осередки для реалізації та розвитку реформи системи шкільного харчування на Одещині.
Тож на сьогодні перепідготовку успішно завершили 140 кухарів із громад Роздільнянського, Березівського та Одеського районів на базі кулінарного хабу Одеського ЦПТО. Особлива увага – новопризначеним працівникам та тим, хто працює (чи працюватиме) у школах з капітально оновленими харчоблоками за сучасними технологічними моделями: «базова кухня» і «опорна кухня».
Загалом у 2025 році в області заплановано перенавчити 251 кухаря. Наразі свої професійні навички продовжують вдосконалювати кухарі з Білгород-Дністровського, Ізмаїльського та Болградського районів на базі Дунайського центру професійно-технічної освіти. Кухарі Подільського району натхненно готують по-новому у кулінарному хабі Північного центру професійної освіти.
Це не просто заняття – це живе спілкування, практика на новітньому обладнанні, обмін досвідом та можливість відчути себе частиною великої команди однодумців. Вдячні всім, хто навчається і навчає. Адже коли кухарі ростуть професійно – діти отримують найкраще!