Одещина плекає робітничі таланти!

26 квітня директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак разом із заступником голови Одеської обласної державної адміністрації Антоном Шалигайлом відвідали Одеський центр професійно-технічної освіти. Фах тут здобуває майже тисяча дітей, є групи студентів з особливими освітніми потребами. Потужна матеріально-технічна база, тринадцять сучасних навчально-практичних лабораторій і це ще не межа. Мають у професійному доробку неодноразові перемоги у різноманітних конкурсах та проєктах. Центр – багатопрофільний, пропонують 30 професій за різними напрямами. Найперспективніше нововведення – дуальна освіта. Це, по суті, паралельне навчання у закладі та на виробництві. 70% практики розширюють можливості у формуванні професійних навичок. До речі, саме у цьому закладі планується створення Центру професійної досконалості, який реалізується за підтримки Європейського Інвестиційного Банку. Тож головні події попереду!

Пам’ятаєте, Одеська область увійшла в перелік трьох пілотних областей, де передбачено створення центрів підготовки кухарів системи шкільного харчування? Так ось один із таких кулінарних хабів з минулого літа успішно функціонує на базі даного ДНЗ.

До всього, у непростих умовах сьогодення крім того, що тут міцно тримають освітянський фронт, ще й активно підтримують Збройні сили України.

Ми обов’язково переможемо і все відбудуємо! А в числі найактивніших спеціалістів з відновлення країни будуть вихованці Одеського центру профтехосвіти! Тут готують до життя!