Проведено онлайн-нараду

25 квітня 2024 року директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак взяв участь у проведенні онлайн-наради з керівниками органів управління освітою під головуванням заступника голови Одеської ОДА Антона Шалигайла. На порядку денному надважливі питання – отримання державної субвенції на укриття, інших субвенцій та організованого завершення навчального року.

З 18 квітня розпочато прийом заявок на отримання державної субвенції для капітального ремонту або будівництва укриттів у закладах загальної середньої освіти. Громади, які бажають взяти участь у фінансовій програмі, протягом 7 робочих днів, тобто до 26 квітня включно, мають долучитися до системи DREAM і внести свої проєкти. Успішно подала заявку наразі Мологівська ТГ. Поки тривала нарада, Подільська міська рада теж сформувала і подала заявку. Заявки розглядатимуть спеціально створені комісії при обласних державних адміністраціях та Міністерстві освіти і науки України, остання і затверджуватиме остаточний перелік об’єктів, які отримають фінансування.

Після 10 травня нам стане відомо, які проєкти на території нашої області благополучно пройшли відбір і будуть реалізовані. Громади, які не отримають субвенцію цього року, зможуть отримати кошти наступного року або залучити фінансування з інших джерел, наприклад, від партнерів з розвитку або інвесторів завдяки наявності проєктів у DREAM. Тож наголосив колегам на важливості активізації в цифровій системі.

Варто зауважити, що інтеграція платформи DREAM до цьогорічної субвенції є важливим інструментом для прозорого фінансування закладів освіти у громадах.

Ще з важливого. Визначено дату проведення в області останнього дзвоника. Пролунає він у всіх школах 31 травня з дотриманням необхідних вимог безпеки. У червні організовуємо роботу пришкільних таборів.

Обговорили особливості організації та проведення НМТ в регіоні. Цьогоріч, за даними Одеського РЦОЯО, маємо 16977 зареєстрованих учасників. Незабаром стартує основна сесія. Спільними зусиллями маємо зробити все, аби процес здачі тестування для наших дітей пройшов злагоджено і без зайвих стресів.

Олександр Лочнак подякував громадам та районам за активну участь у загальнонаціональному проєкті «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», до якого на Одещині долучилося 18000 спортивно вмотивованих школярів. Практично добігли кінця районні етапи, на черзі – обласний. Чекаємо видовищних змагань і запеклої боротьби за лідерство.