Нарада з питань безпеки в закладах освіти

21 грудня 2023 року, в Одеській ОДА відбулася селекторна нарада із заступниками голів РВА, очільниками територіальних громад, керівниками органів управління освітою, яка відбулася під головуванням заступника голови Одеської ОВА Дмитра Радулова, за участі начальника ГУНП в Одеській області Івана Жука, начальника Управління поліції охорони в Одеській області Бориса Мудрака, представника ГУ ДСНС України в Одеській області. Обговорювали питання дотримання безпечних умов здобуття освіти.

Продовжуємо впровадження комплексу заходів з формування безпечного освітнього середовища. Його основою має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах та відповідатиме за безпеку дітей. Фахівців поліція відбиратиме за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі – спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів. Також у школах будуть встановлені металошукачі та рамки для підвищення рівня безпеки та запобігання потенційних загроз в умовах воєнного стану. Поліцейський стежитиме за порядком та реагуватиме на повідомлення про порушення, жодних сторонніх осіб на територію закладу не допускатимуть. Під час повітряної тривоги, якщо триває освітній процес, укриття в закладі освіти використовується виключно учасниками освітнього процесу. Відповідно до Протоколу Урядової наради від 6 грудня 2023 року, до 15 лютого 2024 року в школах області буде здійснено обстеження з метою верифікації даних, внесених до паспортів безпеки, зокрема щодо дотримання правил пожежної безпеки, облаштування захисних споруд цивільного захисту, функціонування охоронної сигналізації, наявності відеоспостереження, огорож тощо. Також видано розпорядження голови Одеської ОВА від 20.12.2023 №1130/А, де вказано план заходів, обов’язкових до виконання, зокрема посилити поліцейську присутність у кожному закладі освіти – один із його пунктів.

Багато роботи покладається на засновника, тобто на органи місцевої влади. Але питання безпеки дітей – це питання номер один в державі, маємо це розуміти після майже двох років війни з підступним сусідом. І воно не зніметься навіть після перемоги.

Відзначимо, що робота по збільшенню фонду споруд цивільного захисту в закладах освіти області триває. Також перебуває на постійному контролі формування «Класів безпеки».

Працюємо разом задля наших дітей!