Проведено нараду

13 грудня 2023 року відбулася нарада з важливих питань функціонування закладів спеціальної та спеціалізованої освіти в умовах воєного стану, яку провели директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак та начальник відділу корекційної освіти, соціальної роботи та взаємодії з інклюзивно-ресурсними центрами Оксана Углік.

Обговорили питання підсумків поточного року. Пріоритет – створення безпечного, безбар’єрного освітнього середовища шляхом формування фонду захисних споруд цивільного захисту, сталість освітнього процесу (перевага очному навчанню), продовження реформи ДІ, функціонування пансіонів, фінансування закладів у 2024 році, раціональне використання бюджетних коштів, увага дітям, які через війну, тимчасово евакуйовані в інші країни. Два заклади наразі у нас завершують процес припинення діяльності та 2 тимчасово не працюють в умовах воєнного стану. Режим роботи закладів спеціальної та спеціалізованої освіти в області на сьогодні змішаний, лише один заклад перебуває на дистанційці у зв’язку з відсутністю укриття.

“Прошу, не забуваймо, колеги, що ми працюємо з дітьми, які мають особливі освітні потреби. Тому маємо звертати увагу і на сім’ї, які опинилися у кризових життєвих обставинах, і на технічну забезпеченість, і на особливості розвитку здобувачів освіти та ін. Наголошу одне: діти повинні вчитися та соціалізуватися. Розумію, що організувати освітній процес для дітей з ООП було надскладним завданням, але це лише на початку повномасштабного вторгнення. Ми упоралися, тому подяка усім, хто тривалий час на зв’язку з вихованцями та їх родинами. За вашу потужну волонтерську допомогу військовим за цей період! Ми її бачимо і цінуємо! Діяти і працювати, перш за все, в інтересах кожної дитини! Це моя принципова позиція і я дуже хочу, що ми працювали єдиною командою заради змін на краще!” – наголосив у своєму виступі перед директорами закладів Олександр Лончак.