На Одещині відкрили кулінарний хаб

Одеська область увійшла в перелік трьох пілотних областей, в межах якого передбачено створення центрів підготовки кухарів системи шкільного харчування. Один з таких кулінарних хабів запрацював сьогодні на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти». Саме тут, на сучасному технологічному обладнанні, агенти змін навчатимуть і передаватимуть досвід шкільним кухарям з усього регіону.

Нові підходи в приготуванні страв під керівництвом провідних шеф-кухарів громадської організації «Культ Фуд», пройшовши відповідну теоретичну підготовку, на новітньому обладнанні, в межах 2-денного навчання, опановуватимуть 20 майстрів виробничого навчання. Подібні хаби планується створити в кожному з семи районів Одещини.

“Я точно знаю, що нашим дітям буде не лише смачно, а й корисно. Варто зауважити, що початок реформи припав на довоєнні часи і розпочався він з модернізації харчоблоків. До того ж з 2021 року 400 кухарів шкіл області вже підвищили свою кваліфікацію. Проте і у час повномасштабної війни турбота про маленьких українців як ніколи – на часі. Тож переконаний, ми обов’язково досягнемо всіх поставлених цілей на шляху до здорового харчування підростаючого покоління!» – зазначив директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр ЛОНЧАК.

Проєкт реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської за підтримки Швейцарії, через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) та Посольство Швейцарії в Україні. В проєкті беруть участь громадська організація «Культ Фуд» та її ідеолог Євген Клопотенко в співпраці з Міністерством освіти та науки України і громадською організацією «Національна асоціація громадського харчування».