Відремонтували укриття

Безпека дітей – питання номер один! З ІІ семестру все більше шкіл Одеської області повертаються до очного формату навчання. Це стало можливим завдяки облаштуванню найпростіших укриттів згідно вимог ДСНС. Наразі, коли в області діють стабілізаційні графіки відключення світла, здобувати знання за партами з дотриманням безпечних умов – альтернатива, яку маємо запропонувати батьківській громадськості.

Як приклад, один із ліцеїв Арцизької міської ради Болградського району повертається до роботи в режимі офлайн. За сприяння Одеської ОВА, тут завершили капітальний ремонт та оснащення укриття, подбали і про резервні джерела живлення. Кошти виділили із обласного бюджету та акумулювали залишки освітньої субвенції. Не залишилась осторонь у питаннях співфінансування проєкту і місцева влада. Спільними зусиллями вдалося досягнути результату і дати дітям можливість навчатися. Під час повітряної тривоги в укритті можуть перебувати до 600 школярів. В ліцеї організований двозмінний освітній процес.

Наша мета – в кожному освітньому просторі створити безпечне середовище. Аби батьки мали вибір. Ми дуже хочемо, щоб наші діти ніколи не чули звуків сирени. Щоб ніколи не спускалися ні в які, навіть дуже затишні, укриття. Щоб йшли до школи з гарним настроєм і світлими думками. Віримо, завдяки нашим Збройним Силам, які стійко стоять на захисті і відвойовують кожний метр рідної землі, скоро так і буде. А поки що просимо вас, шановні колеги, не нехтувати повітряними тривогами та одразу з дітьми переходити в укриття. Переможемо! Ми – сильні! Ми – Україна!