Онлайн-засідання круглого столу

Заступник директора Департаменту освіти і науки Таїса АБОЗІНА взяла участь в онлайн-засіданні круглого столу на тему «Функціонування професійної (професійно-технічної) освіти в умовах воєнного стану».

Предметом обговорення учасників засідання було функціонування професійної (професійно-технічної) в умовах воєнного стану, виклики, проблеми та шляхи вирішення. Війна поставила нові завдання у сфері профтехосвіти, пов’язані з підготовкою фахівців для відбудови інфраструктури.

Слід зауважити, що вже зроблені позитивні кроки у цьому напрямку: запроваджено освітню платформу «Професійна освіта онлайн» для дистанційного і змішаного навчання для учнів закладів ПТО, педагогічних працівників і здобувачів професійних кваліфікацій на основі «Всеукраїнської школи онлайн»; учнів і педагогів закладів профтехосвіти звільнено від загальної мобілізації, що доводить важливість фахівців, підготовлених у цих закладах, для функціонування і розвитку держави й суспільства у воєнний час та в період повоєнного відновлення економіки країни; розроблено рекомендації для корекції освітніх програм і змісту поурочно-тематичних планів для оптимального планування і проведення теоретичної та практичної підготовки учнівської молоді в екстремальних умовах; оновлено Типові правила прийому до закладів професійної (професійно-технічної) освіти для спрощення вступу молоді та ін. Поряд з тим існує ряд невирішених проблем, які були озвучені, складено план дій щодо їх найшвидшого вирішення. Загалом комунікація з колегами була позитивною. Разом до перемоги!