Гірка втрата

Освітянську родину Одещини спіткала велика втрата: перестало битися добре серце авторитетного представника профтехосвіти

КОРЧЕВСЬКОГО Олександра Еммануїловича. Вагому частину своєї професійної діяльності він присвятив підвищенню якості підготовки кваліфікованих робітників, забезпеченню високого рівня методичного супроводу організації навчально-виробничого навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти регіону.

Народився Олександр Еммануїлович 1 січня 1942 року. Закінчив Одеський державний університет імені І.І. Мечникова за спеціальністю «Математика, теоретична механіка».

З 1985 по 2015 рік року працював в системі професійної (професійно-технічної) освіти області. Обіймав посади викладача математики, заступника директора Вищого професійного училища №1 м. Одеса. Протягом 20 років ( 1995 – 2015) очолював Навчально- методичний центр професійно-технічної освіти області.

Завжди перебував у творчому пошуку щодо вдосконалення освітніх пропозицій сфери професійної освіти області. Доклав значних зусиль для формування позитивного іміджу системи профтехосвіти та педагогічної праці профтехосвітян. Створив потужний колектив методистів-професіоналів. Був керівником проєктів щодо розроблення Державних стандартів ПТО з актуальних професій для регіону, ініціатором поведення різноманітних регіональних конкурсів, в тому числі за програмою „Intel ® Навчання для майбутнього” “Успішний проєкт” з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

За його участі організовані та проведені конкурси фахової майстерності обласного та всеукраїнського рівнів.

Очолював секцію Регіональної експертної ради з ліцензування та атестації професійно-технічних навчальних закладів освіти, обирався членом експертної ради з професійно-технічної освіти при Акредитаційній комісії України.

Профтехосвітяни Одещини знали Олександра Еммануїловича як авторитетного професіонала своєї справи та багатогранну талановиту особистість. Цінували його як неперевершеного майстра написання сонетів, віршів, прози та маестро від профтехосвіти.

За свою кропітку працю він був нагороджений нагрудним знаком МОН України «Відмінник освіти», грамотами різних рівнів.

Колектив Департаменту освіти і науки Одеської ОДА з глибоким сумом сприйняв гірку звістку про непоправну втрату і висловлює щирі співчуття рідним та близьким Олександра Еммануїловича. У горі ми разом з вами. Світла пам’ять про дорогого колегу назавжди залишиться в наших серцях.