Селекторна нарада Департаменту освіти і науки Одеської ОВА з питань створення безпечного освітнього середовища

27 липня 2022 року відбулась обласна онлайн-нарада з керівниками органів управління освітою за участю представників Головного управління ДСНС з питань створення безпечного освітнього середовища, належних умов для проведення освітнього процесу в умовах воєнного стану. Очолив нараду   директор Департаменту  освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр ЛОНЧАК.

В нараді взяли участь заступник голови Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Тетяна ДОМЧИНСЬКА та заступник начальника управління-начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Олександр ЧУХАНЕНКО.

Під час наради було обговорено стан готовності будівель цивільного захисту, найпростіших укриттів та захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до місця знаходження закладів освіти, які плануються використовувати для укриття здобувачів освіти і працівників, у тому числі для осіб з особливими освітніми потребами.

А також, визначені першочергові завдання, серед яких: активізація роботи спільних комісій з огляду (оцінки) будівель (споруд, приміщень) та підготовки найпростіших укриттів до використання у новому навчальному році в територіальних громадах; проведення повторних оглядів об’єктів цивільного захисту із складанням актів готовності; підготувати навчальні заклади до нового 2022/2023 навчального року та забезпечити належні умови для проведення освітнього процесу в умовах воєнного стану тощо.