КЗ «Центр дитячої творчості» Балтської міської ради

?А ми продовжуємо розповідати про внесок у наближення перемоги позашкільного фронту Одещини. Ці скромні герої зайве промовчать про свою щоденну працю, але і вона має вагу.

?Ще з самого початку нападу рф на Україну, КЗ «Центр дитячої творчості» Балтської міської ради не залишився осторонь. 22 лютого, під час Всеукраїнської молитви за Україну, хореографічний колектив «Екстрім» молився по-своєму, танцем «Молитва за Україну».

Але дива не сталося, біда була уже поруч. Не впадати у відчай, згуртуватися, визначитися з потребами – це було ключовим на першому етапі. І тут не опускали рук. Одразу ж на базі «Центру дитячої творчості», на території екологічно-натуралістичного напрямку, було створено штаб «Територіальна оборона». Колектив Центру долучився до акції #підтримай українську армію – нагодуй військового.

?Всі небайдужі доклали чимало зусиль для плетіння маскувальної сітки на допомогу Збройним силам України.

?Багато горя, страждань завдала війна. Тимчасово переміщені громадяни прибували до м.Балта. Тому ще з перших днів повномасштабного вторгнення при КЗ «Центрі дитячої творчості», за сприяння Балтської міської ради, був організований «Центр гуманітарної допомоги».

?У підтримку воїнам було започатковано дитячу діяльність онлайн-радіо «Паляниця», на якому звучать пісні у виконанні ВІА «Світанок».

??Багато уваги в Центрі приділяють вирощуванню різноманітних рослин, в тому числі екзотичних. Вчать дітей любити і берегти природу. Під час війни нічого не змінилося, рослин побільшало, а яскраві саджанці квітів, вирощені у теплиці, тепер прикрашають місто.

? Як відомо, ‌кожній дитині потрібен світ, де можна сміятися, танцювати, співати, навчатися та бути щасливими. Але, на жаль, дітки, які покинули свої домівки, своїх друзів, улюблені іграшки, у зв’язку з активними військовими діями, позбавлені цього. Педагоги «Центру дитячої творчості» постійно проводять міні-майстер-класи з виготовлення сувенірів, малювання та розважають малечу, допомагаючи відволіктися від страшних подій, які наші маленькі українці пережили.

?Нещодавно заклад зі своїми вихованцями долучився до

Всеукраїнського благодійного марафону «Просто неба». Всі зібрані кошти використані на потреби Збройних Сил України. Якою щемкою була зустріч з військовослужбовцями! Завдяки благодійникам вдалося передати нашим героям на передову бронежилети, турнікети, аптечки, медикаменти, солодощі.

Волонтерська діяльність триває… Колеги, пишаємося вами!

Разом до Перемоги! ????