Державний секретар МВС України Інна Ящук із робочим візитом відвідала Одещину

Головна увага питанням безпеки дітей та всіх учасників освітнього процесу. Сучасні виклики в умовах війни ставлять перед освітнім закладом нові завдання та потребують кардинальних змін. На цьому наголосила Інна Ящук.

Разом із директором Департаменту освіти і науки Олександром Лончаком оглянули заклади освіти м.Одеса, на базі яких з нового навчального року, в рамках реалізації нового проєкту розпочали свою роботу 53 інспектори СОБ, які були відібрані з числа діючих поліцейських та пройшли відповідне навчання на базі Одеського державного університету внутрішніх справ.

У ході діалогу з освітянами, поліцейськими, ректором ОДУВС та СОБ обговорили подальшу співпрацю, проблемні питання, виходячи з пріоритетних напрямків та поставлених завдань.

Державний секретар поділилася своїми напрацюваннями та досвідом інших країн в контексті безпеки дітей в освітніх установах, підходами щодо навчання важливим навичкам, які можуть зберегти життя.

Інна Ящук висловила вдячність обласній державній адміністрації за активну взаємодію у питаннях формування безпечного освітнього середовища.