Взяли участь у форумі

13 серпня 2024 року відбувся національний форум «Партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення та розвитку України: місія (не)здійсненна?» у Львові, організований Швейцарсько-українським проєктом DECIDE спільно з Міністерством освіти і науки України.

Делегацію освітян Одещини на ньому представили директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак та керівники державних навчальних закладів – Північного професійного коледжу, Одеського центру професійної освіти, Березівського вищого професійного училища державного університету “Одеська політехніка”.

Це ті освітні центри, які є активними учасниками багатьох проєктів та співпрацюють з DECIDE, а тому не бояться викликів і готові впроваджувати нові ініціативи.

Вдячні вам за змістовні презентації, які сподіваємося зацікавлять представників бізнесу та міжнародних партнерів. Маємо надію на успішні проєкти й залучення інвестицій в Одеський регіон.

На заході велику увагу приділено також ключовим питанням впровадження реформ професійно-технічної та профільної середньої освіти в Україні.

При цьому представлено значну кількість успішних кейсів взаємодії бізнесу та освіти у напрямку зростання престижу робітничих професій. Адже саме випускники закладів профтехосвіти будуть відбудовувати країну, братимуть активну участь у її відновленні.