Міністр освіти і науки – на Одещині!

Останній день липня запам’ятається насиченою робочою програмою та плідними освітянськими діалогами з Міністром освіти і науки України в нашій області. Жива розмова про наболіле, наші плани, мрії, досвід війни і ковіду, втрати, високу продуктивність людини і надважливу роль освіти в цьому контексті. Про те, як міцно тримають свій фронт освітяни і де черпають сили й ресурс, про їх соціальну захищеність та важливість збереження кадрового потенціалу.

Розпочали з участі у мотиваційному, інформаційно-роз’яснювальному заході для учителів навчального предмету «Захист України», спрямованому на обговорення особливостей його викладання у 2024/2025 навчальному році. Це ініціатива вдови загиблого Героя України, кавалера ордена «За мужність» I, II та III ступенів Владислава Бувалкіна – Маргарити Бувалкіної, яка підтримана Департаментом освіти і науки ОДА. Пам’ять про подвиг її чоловіка, який відстоював незалежність і територіальну цілісність рідної країни з 2014, а 2022 року, виконавши останнє бойове завдання, поліг смертю хоробрих, завжди буде у наших серцях та слугуватиме прикладом для підростаючого покоління здобувачів освіти Одещини. Сьогодні, як ніколи раніше, знання й навички, які здобувають на уроках «Захисту України» стають життєво необхідними для кожного учня. Тому в нашому регіоні, як і по всій країні, теж активно створюються осередки для повноцінного вивчення навчального предмету. Вдячні за державну підтримку на ці потреби.

Оксен Лісовий взяв участь в обласному засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням начальника Одеської обласної військової адміністрації, на якому директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак доповів про готовність закладів освіти Одещини до початку нового 2024/2025 навчального року.

Із заступником голови Одеської ОВА та очільником Департаменту освіти і науки оглянули кілька закладів загальної середньої та дошкільної освіти, які працюють в контексті воєнних викликів. А це, перш за все, безпекові умови в освітніх просторах, в тому числі і новозбудованих, за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів. Досвід колег Оксен Лісовий запропонував поширити на всю країну, бо він дійсно вражає. Йдеться про співвідношення ціна/якість побудови окремої споруди цивільного захисту подвійного призначення, розраховану на 150 дітей.

Дякуємо пану міністру за високу оцінку роботи освітян Одещини!

Працюємо разом заради омріяної Перемоги!