Проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки»

Виклики сьогодення не дозволяють зволікати, тому у школах області вже з цього навчального року стартує безпековий проєкт, який має на меті захист дітей від можливих загроз у закладах освіти.

Проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки» (далі- офіцери СОБ) ініційований з метою створення безпечного середовища у закладах загальної середньої освіти впроваджуватиметься на території всієї країни.

На Одещині завершили вишкіл перші 60 офіцерів СОБ, які були відібрані з числа діючих поліцейських, готові до виконання функціональних обов’язків у закладах обласного центру, Подільського, Ізмаїльського та Білгород-Дністровського районів.

Офіцери СОБ здійснюватимуть візуальний контроль за шкільною територією, аби жодна стороння особа чи підозрілий предмет не загрожували безпеці дітей. Співпрацюватимуть з учнями, їхніми батьками та викладацьким колективом. Мотивуватимуть дітей не вчиняти протиправних дій, залучатимуть їх до змістовних форм дозвілля, участі у спортивних, патріотичних, пізнавальних, інформаційно-правових заходах. Робитимуть все, щоб кожна школа стала безпечним місцем, де діти можуть навчатися, розвиватися і зростати в атмосфері фізичної безпеки і психологічного комфорту,

Проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, МВС та Національної поліції.

17 липня 2024 року відбулася організаційна зустріч представників Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, Департаменту освіти та науки Одеської міської ради із представниками ГУ Національної поліції України в Одеській області.

Захищаємо сьогодення, будуємо майбутнє!