Робоча зустріч з очільниками закладів вищої освіти регіону

Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина разом з колегами – народними депутатами відвідала Одещину з робочим візитом. За участі начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера проведено робочу зустріч з ректорами закладів вищої освіти регіону. Розглянуто нагальні питання особливостей цьогорічної вступної кампанії, створення безпечних умов, підготовку до нового навчального року, законодавчі ініціативи, виклики воєнного стану та їх вплив на функціонування закладів вищої освіти.

«Ми говоримо про різну безпекову ситуацію та різні можливості. Одна справа офлайн навчання, наприклад, в Івано-Франківську, зовсім інша в Одесі. Тому маємо застосовувати гнучкі підходи до освітнього процесу, разом з тим давати студентам якісну освіту в рідній країні».

Під час заходу відбулося нагородження переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсів – здобувачів закладів загальної середньої освіти Одещини.

«Наша молодь – наше майбутнє! Наша гордість і мотивація! Саме ви є тим прикладом незламності, переможного духу, патріотичної свідомості та цілеспрямованості, на який рівняємося ми, дорослі. Дякую вам, що прославляєте рідну Одещину! Подяка вашим вчителям та батькам!» – зазначив у своєму виступі Олег Кіпер.  

Поцікавилась Юлія Миколаївна і ходом реформи старшої профільної школи в регіоні, формуванням мережі професійних та академічних ліцеїв, тими законотворчими ініціативами, які сьогодні вимагає ця надскладна реформа.

Дякуємо пані Юлії, керівництву області, присутнім депутатам, моїм колегам за цю плідну зустріч і важливий діалог, спрямований на покращення роботи галузі в умовах воєнного стану.