У Києві презентували збірник на 600 рецептів для шкільних кухарів
У київській ЗЗСО №281 презентували кулінарний збірник від команди Євгена Клопотенка за участю першої леді України Олена Зеленська, міністра освіти і науки Оксен Лісовий, міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко та посла Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікса Бауманна.
Від звичних страв до альтернативних без лактози та глютену: усі рецепти розроблені з урахуванням найновіших вимог до здорового харчування дітей та підлітків, а кожна страва супроводжується інформацією про харчову цінність і вміст алергенів.
14 розділів і 621 рецептура на сторінках оновленого збірника містять традиційні українські й популярні страви світової кухні, зокрема зі шкільного меню європейських країн. А покрокові рецепти та технічні картки значно полегшать роботу шкільних кухарів.
Примірники збірника передадуть до шкіл уже незабаром, а онлайн-версію можна знайти на сайтах «ЗнаЇмо» та Cult Food: https://bit.ly/44bQjEw
Збірник розробили в межах Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативою першої леді Олени Зеленської.
Водночас МОН тримає фокус на підготовці шкільних кухарів, щоб вони готували за сучасними стандартами. За підтримки партнерів у 2023 році створили 11 кулінарних хабів на базі профтехів, ще 5 — розпочали роботу цього року. Загалом у них уже пройшли навчання 755 майстрів виробничого навчання та 4125 працівників шкільних їдалень.
Кухарям — натхнення, а смачного — школярам!