На Одещині реалізується пілотний проєкт

Перша група спеціалістів з безпеки освітнього середовища закінчила своє навчання в рамках пілотного проєкту в територіальних громадах Одеської та Житомирської областей.

Спеціаліст з безпеки освітнього середовища – це фахівець, який, працює в громадах та, використовуючи принципи партнерства, організовує ефективну комунікацію між працівниками закладів освіти, батьками, локальними підрозділами Національної поліції, ДСНС, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями щодо створення безпечного освітнього середовища в закладах освіти.

19 таких фахівців пройшли 4-тижневий курс спеціального навчання (профільної підготовки) спеціаліста із безпеки в освітньому середовищі. Курс розроблений Міністерством внутрішніх справ, в рамках пілотного проєкту зі створення безпечного освітнього середовища в 12 територіальних громадах зазначених пілотних областей. У нашому регіоні це Балтська, Овідіопольська, Ізмаїльська, Арцизька, Любашівська, Березівська територіальні громади. До викладання програми було залучено 26 викладачів Одеського державного університету внутрішніх справ. Окрім теорії, відпрацьовували й практичні навички, які критично необхідні під час настання непередбачуваної ситуації в закладі освіти.

Отже, відтепер за створення безпечного освітнього середовища у відповідних громадах будуть відповідати конкретні люди з чітким розмежуванням зон відповідальності.

Наступними навчання пройдуть шкільні психологи.

Зичимо нашим спеціалістам із безпеки в освітньому середовищі успіхів та наснаги у роботі! Чекаємо позитивних результатів!

Проєкт зі створення психологічно та фізично безпечного освітнього середовища реалізується за ініціативи Міністерство освіти і науки України спільно з Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту за участю МВС Українита за підтримки UNESCO Ukraine, в рамках реалізації Концепції безпеки в закладах освіти, схваленої Урядом, та Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої Першою леді України Олена Зеленська.

#БОС#СБОС#БезпечнеОсвітнєСередовище