120 працівників шкільних харчоблоків підвищили кваліфікацію

У наших агентів змін перший досвід масштабних демонстраційних курсів з підвищення кваліфікації шкільних кухарів у новоствореному кулінарному хабі Одеського ЦПТО. Вважаємо, вони справилися на відмінно, з чим ми їх і вітаємо! Сьогодні був завершальний етап навчання. Насичена програма, теорія й практика, все, як зазвичай. Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації – на вістрі події!

120 працівників харчоблоків із різних громад Одещини навчали працювати з сучасним обладнанням та готувати страви з оновленого меню у межах стратегії реформування системи шкільного харчування, що впроваджується під егідою Першої леді Олени Зеленської. При чому на практиці кожен спробував усі етапи. Від чистки овочів до видачі готової страви. Подяка ГО “Культ фуд”, ГО “Національна асоціація громадського харчування”, Міністерству освіти і науки, нашим профтехівцям, експертам та кожному, хто брав участь у цьому процесі.

До 2027 року всі кухарі закладів освіти пройдуть відповідне навчання. Обладнання теж поступово буде оновлюватися. Звісно, на часі і капітальні ремонти харчоблоків, це вже обов’язок засновника.

Тільки разом ми досягнемо позитивного результату та зробимо все, щоб наші діти, попри війну, харчувалися збалансовано, смачно і корисно у комфортних сучасних умовах.