Міжнародна допомога

Довгоочікувана новина в галузі освіти Одещини! Увага закладам дошкільної освіти в частині забезпечення новою комп’ютерною технікою. Одеська обласна військова адміністрація постійно веде перемовини з міжнародними партнерами і ми вдячні за співпрацю та вагому підтримку у цей непростий час. Отже, у межах реалізації проєкту ЮНІСЕФ «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», за підтримки Міністерства освіти і науки України, сім областей України отримали сучасні ноутбуки Hewlett-Packard (HP) для дитячих садків. Отримувачів визначали донори. Пріоритет – очна форма освітньої діяльності. В нашу область, зокрема, доставили 146 пристроїв, які вже передали на місця. Потреба більша, звісно. Але це тільки початок програми.

Проте маємо одразу дві хороші новини! Відповідно до Меморандуму про співробітництво в сфері інновацій та цифровізації між Міністерством цифрової трансформації України та компанією Cisco, у межах проєкту «Цифрові школи» закладам загальної середньої освіти Одещини передано 66 маршрутизаторів з точками доступу Wi-Fi і 41 веб-камера з метою створення цифрового освітнього середовища в укриттях.

Ми вдячні ЮНІСЕФ та Cisco за широкий спектр допомоги освітнім закладам, спрямованої на те, щоб діти змогли надолужити освітні можливості, втрачені через війну.