Одещина отримала 1304 ноутбуки для школярів

Як і анонсував минулого тижня голова Одеської обласної військової адміністрації, міжнародні партнери, а саме представництво ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України, доставили нашій області 1304 ноутбуки для школярів. 21 листопада 2023 року Департамент освіти і науки передав на місця девайси у комплекті з навушниками, мишою та сумкою для носіння ноута. Отримали техніку представники районних військових адміністрацій, які в подальшому доставлять її до шкіл області.

Хто отримає ці ноутбуки? Вони передбачені виключно для здобувачів загальної середньої освіти з числа ВПО, дітей з інвалідністю, дітей з малозабезпечених сімей або позбавлених батьківського піклування та дітей інших вразливих категорій. Але є один важливий нюанс. Лише для тих, хто навчається дистанційно. Всього в Одеській області таких шкіл 80. Ноутбуки будуть закріплені за цими школами, тобто, дитина отримає пристрій в тимчасове користування на період навчального року.

Ця поставка є частиною ініціативи ЮНІСЕФ з гарантування безперервної освіти в Україні. Вдячні за підтримку в умовах війни! Обладнання було закуплене та доставлене завдяки підтримці Європейського Союзу, урядів Німеччини, Фінляндії, Японії, Республіки Корея та ініціативі «Технології для біженців» від Breakthrough Prize Foundation.