Навчалися шкільні кухарі

Продовжуємо міцно тримати освітній фронт і над усе вірити в перемогу.

Отже, не тільки наші діти отримують нові знання, а й шкільні кухарі теж. З початком нового навчального року агенти змін впевнено виконують свою місію. Так, з метою реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023 – 2027 роки, кухарі закладів загальної середньої освіти Визирської, Южненської, Маяківської та інших територіальних громад Одеського району пройшли короткострокові курси перепідготовки на базі новоствореного, найпотужнішого, найсучаснішого кулінарного хабу. Таких всього кілька в Україні. Пам’ятаєте, що ми в пілотному проєкті? Так ось найбільше слухачів курсів, за їх словами, вразила практична частина. Адже сучасне високотехнологічне обладнання дає можливість не тільки приготувати корисну та безпечну їжу, але й перетворити важку працю кухаря – в легку та цікаву.

Затишна атмосфера Одеського центру професійно-технічної освіти, самовіддані наставники, які заряджають позитивом, насичена принципами HACCP теоретична частина поєднана з крутезною практикою, нові підходи в приготуванні їжі,- все це змотивувало шкільних кухарів на імплементацію змін в своїх закладах.

Ми не зупиняємося на досягнутому. Кухарі шкіл всієї області будуть перенавчатися. А щоб було зручніше, то наразі працюємо над втіленням в життя ініціативи голови Одеської обласної військової адміністрації, аби найближчим часом відкрити кулінарні хаби на півночі та півдні Одещини – на базі Дунайського і Північного центрів професійної освіти.

Нагадаємо, що проєкт реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування Першої леді Олени Зеленської за підтримки Швейцарії, через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) та Посольство Швейцарії в Україні у співпраці з Міністерством освіти і науки України спільно з ГО «Культ Фуд» та ГО «Національна асоціація громадського харчування».