Нарада освітян в Києві

14 липня 2023 року директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак взяв участь у нараді керівників департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій та міських рад за участю віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, міністра освіти і науки України Оксена Лісового, в Києві.

Перед присутніми виступили заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків, заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній та заступниця міністра освіти і науки України з питань дошкілля Євгенія Смірнова.

Під час наради окреслено головні завдання до початку нового навчального року, пріоритетом визначено очний формат освітнього процесу з 1 вересня. Розглянули низку питань, зокрема щодо прогнозованої кількості учнів, які навчатимуться у форматах «онлайн» і «офлайн» з 1 вересня 2023 року, стан забезпечення закладів захисними спорудами цивільного захисту, зменшення навантаження на учнів, які вчаться за кордоном і поєднують навчання в українській та іноземній школах та ін.

“Такі діалоги є надзвичайно важливими для поліпшення освіти на всіх рівнях. Все робиться для того щоб перебування дітей та працівників у закладах освіти під час освітнього процесу було безпечним, навіть в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації, а українська освіта – якісною і доступною”,- наголосив Олександр Лончак.