З Днем захисту дітей!

Разом з усім світом відзначаємо День захисту дітей. Наразі в Україні ми особливо гостро відчуваємо потребу захищати наших дітей у прямому сенсі. Через агресивні воєнні дії маленькі українці можуть відчувати страх, занепокоєння, тривогу, паніку. Останнім часом вони зовсім не сплять, бо рашисти – найбоягузливіші в світі – під покровом ночі воюють з цивільним населенням, прицільно гатячи ракетами та запускаючи дрони-камікадзе. Навіть в такий день, цієї ночі, внаслідок ракетної атаки, в Києві гине дитина!!!! Мої співчуття рідним.

Але, чи зламав морально ворог-терорист наших дітей? Та ніколи у світі! Чи вірять вони у ЗСУ так само, як і в березні 2022 року? Навіть сумніватися не доводиться!

Якщо мама – це синонім до слова любов, то дитинство – це синонім до слова турбота. Це та чудова пора, коли морозиво – смачніше, друзі – найрідніші, а щастя – у жуку, який повзе по травинці. З початком повномасштабного вторгнення малечі довелося швидко подорослішати. Мені це найбільше болить.

В часи, коли ми переживаємо жахи війни, коли чуємо безкінечні сирени, кожна дитина має відчути ласку, тепло, турботу. Всі хлопчики та дівчатка повинні знати, що їх дуже люблять. І чекають вдома, на рідній землі: і тих, хто вимушено виїхав за кордон, і тих, кого депортувала країна-агресорка.

Дорогі діти, мої маленькі (великі) герої! Ви волонтерите, печете печиво захисникам, плетете обереги, малюєте малюнки, розбиваєте свої скарбнички на мрії, бо донати для перемоги зараз важливіші, разом з тим здобуваєте інтелектуальні, творчі, спортивні досягнення, прославляючи рідну Одещину! При цьому не залишаєтесь осторонь важливих подій, бо у кожному з вас б’ється гаряче українське серце. Пишаюся кожним і кожною!

Зичу вам завжди відчувати на собі материнську і батьківську любов, підтримку та захист від усіх життєвих негараздів! Найбільше прагну зробити все від мене залежне, а наша армія вже робить, щоб ви були щасливими і раділи кожному дню!

З повагою директор Департаменту освіти і науки Олександр ЛОНЧАК