Тиждень профтехосвіти

У рамках Всеукраїнського тижня професійної освіти, ініційованого Міністерством освіти і науки України, нашим Департаментом спільно з НМЦ ПТО, закладами П(ПТ)О заплановано і буде проведено ряд цікавих заходів, тож не оминіть їх увагою. Всі подробиці на офіційному сайті та на сторінці Департаменту у Facebook.

З якою метою? Перш за все – це донесення інформації до випускників шкіл про престижність та велику потребу у робітничих професіях, і, безумовно, утвердження високого професійного статусу закладів на теренах професійно-технічної освіти області.

“«Наше завдання – до 50% молоді направити в професійну освіту, дати їм хорошу і якісну професію»,- наголосив міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час виступу у Верховній Раді, окреслюючи пріорітети роботи МОН. Підтримую на сто відсотків. Пишаюся тим, що на Одещині готують кваліфікованих токарів, зварювальників, електриків, сантехніків, кондитерів, кухарів, швачок, виноградарів, робітників морського та річкового транспорту, сфери послуг тощо. Аби дати дітям якісну освіту, заклади трансформуємо, модернізуємо, утворюємо навчально-практичні центри із сучасним обладнанням. Наразі в області їх вже 35, активно працюємо над відкриттям тридцять шостого. У кожному училищі дійсно вболівають за долю кожного здобувача освіти і завжди шукають нові можливості для покращення матеріально-технічної бази з метою якісної підготовки конкурентоспроможного випускника. Чимало для створення комфортних умов роблять власними силами. До всього волонтерять, підтримують ЗСУ, не залишаються осторонь жодної ініціативи, реалізують інноваційні проєкти. Захоплююся і пишаюся! Розповідати можу багато про сферу, яка колись була і залишається частинкою мого життя”,- написав на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту освіти і науки Олександр ЛОНЧАК.

Те, що ви навчитеся робити руками, залишиться з вами на все життя. Дійсно, практично все, що нас оточує, створено людьми, які мають професійну освіту. Після перемоги робочих рук потребуватимемо ще більше. Тож вибір за вами, шановні абітурієнти. Найкращі заклади профтехосвіти Одещини на вас чекають!

Працюємо, навчаємо, переможемо, відбудуємо!