Тиждень Відкритого уряду: мотиваційна зустріч

Масштабна подія на Одещині! В межах Тижня Відкритого уряду на базі «Veterans hub Odesa» проведено мотиваційну зустріч з метою налагодження ефективного партнерства і взаємодії активної молоді та представників громадськості з органами влади і місцевого самоврядування.

Модератор заходу – завідувач сектору позашкільної освіти, виховної роботи та молодіжної політики Департаменту Зоя Дмитрук.

Участь у зустрічі взяли голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, завідувач сектору в Одеській області Міністерства у справах ветеранів України Микола Сторожук, керівник відділення «Південь» Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк, представниця Уповноваженого із захисту державної мови на півдні України Ярослава Вітко-Присяжнюк, представники ГО «Ветеранс Хаб Одеса», начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Вікторія Чалова, голова Одеської обласної профспілкової організації працівників державних установ України Олександр Буфетов, представники департаментів ОВА, громадський діяч Григорій Хоперія, голова ГО «Ефективне життя» Павло Пересунько, керівник «СпівДія хаб Одещина» Юліана Назо, координатор «Активні парки» Катерина Юхименко, освітяни, представники Молодіжних рад та учнівського самоврядування, виховники куренів на базі закладів освіти, представники Парламенту старшокласників Одеської міської територіальної громади, представники позашкілля області.

Відкрив захід Сергій БРАТЧУК, який, в тому числі, зазначив про важливість щодо діяльності консультативно-дорадчих органів, зокрема молодіжних, у процесі формування ефективної взаємодії між органами влади/місцевого самоврядування та інститутами громадянського суспільства.

Сергій ГУЦАЛЮК окреслив основні питання (в межах компетенції) щодо утвердження української національної ідентичності як стосовно нашої області, так і в цілому в Україні. Ресурси Українського інституту національної пам’яті залишаються для закладів освіти регіону потужним орієнтиром при здійсненні виховної та освітньої діяльності.

Олександр Прімак, представник ветеранської спільноти, висловив пропозиції щодо виховання дітей як патріотів України, особливу увагу рекомендував звернути на діток, які переїхали до Одеської області у період повномасштабного вторгнення рф.

Про механізми щодо розвитку демократії, інструменти та практичні напрацювання розповів Андрій КРУПНИК, науковець, голова «Одеський інститут соціальних технологій».

Честю для нас стало долучення матерів полеглих захисників України – наших Героїв, Світлани КИРИЛОВОЇ і Наталії РУДЕНКО до участі у заході. Дякуємо вам і низько вклоняємось – ГО «Серця матерів Одещини».

Під час панельних дискусій учасники зібрання обговорили стан та проблематику у процесах, спрямованих на розвиток демократії, забезпечення відкритості, налагодження співпраці між громадянами та органами влади/місцевого самоврядування у сфері утвердження української національної ідентичності. Відкритий діалог спонукав до обміну досвідом щодо форм, стратегій, пропозицій і можливостей налагодження ефективної партнерської взаємодії.

Молодь як завжди надихає! Надзвичайно важливими для організаторів заходу стали відгуки представників Парламенту старшокласників Одеської міської ради, молодіжних рад та учнівських самоврядних осередків регіону щодо користі таких зустрічей. Віримо, що не востаннє разом!