Онлайн-тренінг «Екологічна освіта – твій впевнений крок у майбутнє»

20 квітня 2023 року відбувся онлайн-тренінг «Екологічна освіта – твій впевнений крок у майбутнє», який організовано Одеським державним екологічним університетом за підтримки Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації.

Ми всі розуміємо, що сьогодні питання збереження довкілля стоїть дуже гостро та вимагає підвищеної уваги. Для того, щоб гідно прийняти екологічні виклики сьогодення, рівень екологічної освіти нашої країни має бути на належному рівні. Учнівська молодь відіграватимете у цих питаннях вирішальну роль, тому саме для цієї цільової аудиторії і проводився зазначений захід.

Спікерами були доктор технічних наук, професор кафедри екології та охорони довкілля Одеського державного екологічного університету, декан Природоохоронного факультету ОДЕКУ Ангеліна Чугай; здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОДЕКУ, голова студентського сектору Наукового товариства ОДЕКУ, член Ради молодих вчених при Одеській обласній державній адміністрації Дмитро Шелінговський; доктор філософії в галузі екології, асистент кафедри екології та охорони довкілля ОДЕКУ, член Ради молодих вчених при Одеській обласній державній адміністрації та керівник екологічного напрямку громадської організації «Місто майбутнього» Владислав Михайленко; еколог одного з найбільших екологічних холдингів Польщі ENERISGroup, випускник ОДЕКУ, який отримав дві магістерські ступені у в університетах ЄС: Кільському університеті (Германія), спеціальність Environmental Management (208 у рейтингу World University Rankings 2020/2021) та Університеті ім. Адама Міцкевича (Польща), спеціальність Environmental Protection (836 у рейтингу World University Rankings 2020/2021) Микола Шинкаренко; кандидатка географічних наук, доцент кафедри агрометеорології та агроекології, завідувачка Підготовчим відділенням ОДЕКУ Наталія Кирнасівська.

В дружній творчій атмосфері зі здобувачами освіти шкіл, закладів профтехосвіти та коледжів обговорювали необхідність екологічної освіти, реалізацію екологічних проєктів, які допомагають і ЗСУ, і Україні (на прикладі проєкту «Пластик рятує життя»), вплив української освіти на майбутнє у європейській науці та практиці, особливості та лайфхаки успішного вступу до закладу вищої освіти 2023 року тощо.

Насамкінець заходу для учасників проведено екологічну вікторину з корисними призами від організаторів. До речі, екологічні шопери виготовляли учні Березівського ВПУ.

Будемо раді новим, цікавим зустрічам!