“Писанкове дерево Перемоги”

Весна в Україні! Наближаються Великодні свята. І беруться українці за прадавнє мистецтво розписування писанок – символу Великодня, символу Весни, символу Вічності життя.

Підтримують писанкову традицію і освітяни нашого регіону. З метою формування національної самосвідомості, відродження та збереження українських традицій, практичного вивчення великого матеріального спадку українського народу, активізації творчої активності, 357 учнів та вихованців позашкільних закладів освіти з 86 закладів з Білгород-Дністровського, Березівського, Болградського, Ізмаїльського, Одеського, Подільського, Роздільнянського районів разом зі своїми вчителями долучилися до Всеукраїнської акції “Писанкове дерево Перемоги”. Юні писанкарі передали дух незламності українців у своїх роботах, які оздобили вишивками, бісером, інкрустацією, паперопластикою, акриловими фарбами. Вбрані в чарівні шати, дерева у закладах освіти зустрічатимуть подорожніх та проїжджих. Хтось усміхнеться, хтось дитинство згадає. У писанках наша мальована молитва випромінює злагоду і мир!

Одещина наповнюється передвеликодньою атмосферою! У той час, коли ворог намагається знищити нашу ідентичність, нівелювати нашу культуру, ми демонструємо свою міць та примножуємо національні звичаї. Перемоги тобі, Україно!!!