На теренах Одещини розширюється мережа «Класів безпеки»

Так, у комунальному закладі «Чорнянська спеціальна школа Одеської обласної ради», що у Подільському районі, для дітей з особливими освітніми потребами відкрито ще один інтерактивний безпечний простір, в якому в ігровій, невимушеній обстановці діти вивчатимуть правила безпеки, що рятують життя. Цікаві ігри, презентації, мультфільми допоможуть з легкістю відкладати у пам’яті основні аспекти безпечної поведінки.

Дії під час повітряної тривоги, правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів, дії під час пожежі та надання першої домедичної допомоги – все це було на майстер-класі від фахівців ДСНС. Дякуємо за співпрацю!

Під час заходу рятувальники влаштували для діток з особливими освітніми потребами цікаві конкурси, де учні могли позмагатись в знаннях та вправності, приміряти бойовий одяг рятувальника та зробити пам’ятне селфі з гостями. Загалом Клас безпеки дітвора тестила на повну. Усмішки дітей, активна участь в конкурсах та відповіді на запитання про власну безпеку залишили гарні спогади про подію.

“Ми активно реалізуємо цей всеукраїнський проєкт, адже я глибоко переконаний, що відкриття таких освітніх безпекових просторів сприяє формуванню у підростаючого покоління відповідального ставлення до власної безпеки та надає алгоритм дій, який стане у нагоді при надзвичайній ситуації. Звісно, хай їх не буде! Але навчений – значить захищений! Працюємо далі, до кінцевої мети”,- наголошує директор Департаменту Олександр ЛОНЧАК.