Стратегічна сесія

16 березня 2023 року на Одещині відбулася стратегічна сесія: «Розбудова потенціалу закладів ПТО в умовах воєнного стану» за участі Ірини Шумік, генерального директора Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, Павла Хобзея, експерта Програми EU4Skills, Олексія Ситника, експерта в галузі цифрової трансформації, директора Депараменту освіти і науки Олександра Лончака та керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Одещини.

Під час сесії Ірина ШУМІК означила нагальні завдання системи професійної освіти країни. Директор Департаменту Олександр Лончак акцентував увагу на здобутках професійної освіти області та викликах, які стоять перед системою професійної (професійно-технічної) освіти в умовах воєнного стану. Павло ХОБЗЕЙ, експерт Програми EU4Skills, ознайомив учасників Стратегічної сесії із результатами аналізу початку навчального року закладів професійної (професійно-технічної) освіти та окреслив найбільш проблемні питання функціонування закладів під час війни.

Діалог був плідним та конструктивним. Як підсумок зустрічі, учасники сесії обговорили необхідність внесення змін до стратегічних планів розвитку П(ПТ)О у зв’язку з війною.

Безперечно, що майбутнє України великою мірою залежить від випускників закладів професійної освіти, саме вони відбудують нашу країну після війни і забезпечать її сталий розвиток.