З робочим візитом

Не віриться, але вже минув рік, як через збройну агресію російської федерації Лодзинське воєводство Республіки Польща гостинно приймає дітей Одещини, які не мають батьків або залишилися без них, у готельному комплексі на своїй території.

Спільними зусиллями, завдячуючи польському уряду, місцевій владі, Фонду Polsat та супроводжуючим дітей – педагогічним працівникам закладів освіти Одещини – вдалося створити систему ефективного захисту і піклування.

Фахівцями Департаменту освіти і науки обласної державної (військової) адміністрації наприкінці лютого здійснено моніторинговий візит до місця перебування здобувачів освіти, які були тимчасово евакуйовані.

Чудова територія, затишні кімнати для проживання та організації освітньої діяльності, місця для проведення позакласної та спортивно-оздоровчої роботи вражають.

Високий рівень співпраці між супроводжуючими українськими працівниками та представниками комплексу надає можливість забезпечити якісне координування всіх питань щодо безпеки та перебування групи дітей.

У рамках робочої поїздки спільно з представниками проєкту UNICEF Ukraine проведено оцінку потреб евакуйованих дітей (осіб) нашого регіону. Також делегація зустрілася з керівництвом Лодзинсього воєводства, представниками польських структур, що є дотичними до системи соціального захисту дітей. У ході спілкування представники польської системи соціального захисту гарантували нашій групі всіляку підтримку та допомогу.

Висловлюємо щиру вдячність президенту, уряду Польщі та особисто воєводі Лодзькому Тобіашу Бохенському за створені комфортні умови для українських дітей, постійну підтримку та піклування.

А ми з колегами, з вірою у ЗСУ, працюємо далі, щоб повернути всіх дітей додому, у нашу вільну та безпечну країну, на рідну Одещину.