Одещина отримала партію хромбуків для вчителів

Одеська область отримала 2061 хромбук, завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України з компанією Google та ЮНЕСКО, в межах продовження ініціативи «Ноутбук кожному вчителю».

Chromebook – це сучасні гаджети, орієнтовані на роботу онлайн. У кожному лептопі операційна система від Google орієнтована на роботу в інтернеті. Є електронні таблиці, шаблони презентацій і текстовий редактор. Все, що потрібно вчителям для дистанційних уроків, адже через війну багато шкіл перейшли на онлайн формат.

Ці ноутбуки швидкі та компактні. Працюють без підзарядки довгий час, що в реаліях сьогодення – незамінна річ.

Відтепер вчителі зможуть не лише впроваджувати дистанційне навчання, а й приєднатися до онлайн-навчання від Google та отримати нові знання і навички, якими потім будуть ділитися зі своїми учнями. Відповідні семінари проведуть фахівці Одеської академії неперервної освіти.

Розподіл портативної техніки здійснюватиметься між закладами, у яких наявна кількість комп’ютерів є меншою, ніж кількість педагогічних працівників. Гадаю, вже наступного тижня перейдемо до видачі цих класних гаджетів на місця.

Вдячні за постійну підтримку міжнародним партнерам та Міністерство освіти і науки України