Вісім мобільних ІРЦ передано громадам Одещини

Гарна погода сприяє гарним справам! Чергова знакова подія для розвитку освіти Одещини!!! Ось ці новенькі спецкрасені вже відправились до інклюзивно-ресурсних центрів Доброславської, Березівської, Великомихайлівської, Подільської, Татарбунарської, Болградської, Саф’янівської територіальних громад та в обласний ресурсний центр підтримки інклюзивного навчання комунального закладу вищої освіти «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради». Голова ОДА Сергій Гриневецький передав ключі від новеньких спеціалізованих автомобілів головам громад та директорам ІРЦ.

Цей спецтранспорт зможе служити справжнім мобільним переїзним кабінетом, адже має все необхідне обладнання для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей. Хочу зауважити, що фахівці зазначених ІРЦ забезпечуватимуть дитяче населення з найвіддаленіших куточків області психолого-педагогічним супроводом та матимуть можливість діагностувати дітей з особливими потребами.

Додам, що в Одеській області найбільша мережа інклюзивно-ресурсних центрів. Їх 40. Тож є плани закупити мобільні ІРЦ для кожного. А поки визначали за потребою, хто уклав найбільше договорів про співпрацю між громадами та обслуговує найбільший контингент дитячого населення. Щоб такі мрії стали реальністю, ми проводимо спільну ґрунтовну роботу. Вдячний голові обласної державної адміністрації за підтримку наших ініціатив. Спілкувалися сьогодні за круглим столом на базі чудового освітнього простору – обласного ресурсного центру підтримки інклюзивного навчання академії, який ми відкрили у 2020 році.

Цей тиждень був вельми насичений подіями, зустрічами. Проводив співбесіди з керівниками органів управління освітою, під час яких акцентував увагу присутніх на належній організації інклюзивного навчання, безбар’єрність в освіті, участь в долі дітей, які потребують захисту держави. Це пріоритетні напрями в нашій роботі. Область робить важливі кроки, виконуючи Національну стратегію, тож прошу і освітян на місцях не бути байдужими!