Перестало битися серце СТОЯНОВОЇ Євгенії Леонідівни

Йдуть з життя легенди педагогіки… Невтомні сіячі розумного, доброго, вічного. Освітянська спільнота Одещини з глибоким сумом сприйняла звістку про те, що перестало битися серце колишнього директора Одеського педагогічного училища СТОЯНОВОЇ Євгенії Леонідівни. За роки своєї плідної діяльності вона виховала не одне покоління, розв’язала тисячі життєвих задач, і для кожного, як для студентів, так і для колег завжди знаходила час аби вислухати, підтримати, знайти потрібні слова і пораду…Пішла з життя мудра жінка, керівник з високим рівнем внутрішньої і зовнішньої культури, інтелігентністю, педагогічним тактом, що користувалась заслуженим авторитетом серед викладачів, працівників та студентів училища, педагогічної громадськості міста та області.

Євгенія Леонідівна розпочала педагогічну діяльність у 1956 році вчителем російської та української мов і літератури Бородинської середньої школи Одеської області, а з 1960 року на цих же посадах у школах № 4, 27 м. Одеси, Одеського вищого інженерного морехідного училища. З 1975 року до 1980 року – директор ЗОШ № 51 м. Одеси.

Новим етапом у педагогічній діяльності Євгенії Леонідівни став 1980 рік, коли її було призначено директором відкритого у тому ж році Одеського педагогічного училища (нині коледжу). Маючи значний досвід роботи, весь свій потенціал Євгенія Леонідівна спрямувала на створення нового педагогічного колективу, який за роки існування створив низку програм з виховання студентів. Досвід запровадження окремих із них був узагальнений Міністерством освіти і науки та рекомендований педучилищам України. Особливий внесок за період роботи на посаді директора училища зроблено для розвитку педагогічної освіти Одещини, забезпечення педагогічними кадрами навчальних закладів міста Одеси та регіону.

Не можна не відзначити велику заслугу Євгенії Леонідівни у створенні одного з перших комплексів в Україні – Південноукраїнського педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, до якого входив і педагогічний коледж. Протягом всієї педагогічної й адміністративної діяльності Євгенію Леонідівну завжди вирізняла творча ініціатива, високий рівень розуміння потреб і завдань сучасної педагогічної освіти та надзвичайна енергійність у професійній діяльності.

Очолювала колектив Одеського педагогічного училища (коледжу) з 1980 року до 2002 року, а з вересня 2002 – працювала на посаді методиста.

Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, знаком «Відмінник народної освіти України», нагрудним знаком імені А. С. Макаренка, відзнакою губернатора Одеської області.

Світлий спомин про Євгенію Леонідівну назавжди залишиться у наших серцях та у всіх, в кого з її легкої руки розпочався шлях педагогічною стежиною.

Приносимо щирі співчуття рідним та близьким.