Відбулося засідання координаційної ради

25 вересня 2024 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Одеській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови кордради Сергія Братчука.

На порядку денному важливі питання реалізації державної політики у цій сфері, а саме утворення координаційних рад з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності в районах області, сприяння створенню відповідного структурного підрозділу. Були заслухані доповіді заступників голів (начальників) Березівської, Білгород-Дністровської, Болградської, Ізмаїльської, Одеської, Подільської, Роздільнянської РВА, які опікуються зазначеним питанням.

Важливий акцент на підготовці до проведення у 2024/2025 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в Одеській області. На засіданні проаналізовано торішній результат. На жаль, не всі громади брали активну участь у реалізації гри. Тож членами ради було прийнято рішення активізувати й посилити дану роботу.

Також була висловлена пропозиція провести на обласному рівні вишкіл «Джура-поліцейський», спрямований на виховання нової генерації захисників та захисниць правопорядку. Директором Департаменту освіти і науки дано доручення Одеському обласному гуманітарному центру позашкільної освіти та виховання у співпраці з Одеським державним університетом внутрішніх справ розробити до наступного засідання кордради Положення про реалізацію зазначеного проєкту, який сприятиме вихованню нового покоління свідомих громадян, здатних не тільки боронити Україну, але й забезпечувати правопорядок, захищати права та свободи кожної людини.