Проведено онлайн-форум

Директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак взяв участь у відкритті онлайн-форуму “Позашкільна освіта регіону: досвід, виклики, перспективи”.

25 вересня на всеукраїнському рівні відзначається День позашкілля, запропонований Міжнародною асоціацією позашкільної освіти.

Саме до цього свята, за ініціативи КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради», започатковано проведення такого масштабного заходу, який п’ятий рік поспіль стає традиційним майданчиком для обміну досвідом, обговорення важливих питань та визначення стратегічних напрямів розвитку позашкільної освіти області.

У своєму виступі перед колегами очільник Департаменту відзначив вагому роль позашкільної освіти, особливо в умовах воєнного стану. За оперативними даними, на Одещині функціонує 99 закладів позашкільної освіти, в них навчаються 80 778 дітей. Майже всі здійснюють освітній процес в очному форматі, за що подяка засновникам та керівникам закладів. Відзначив, що минулого навчального року на рівні області проведено понад 100 заходів за різними напрямами. Є ким пишатися! Маємо понад 8 тисяч переможців та призерів обласного рівня, 1563 – всеукраїнського рівня та 32 – міжнародного. Методичний супровід забезпечено Одеським обласним гуманітарним центром позашкільної освіти та виховання.

Олександр Лончак висловив переконання, що мережу закладів позашкільної освіти варто не просто зберігати, а й розвивати. Переформатовувати гуртки, вивчати те, що цікаво сучасним підліткам – а це ІТ-сфера, робототехніка, авіамоделювання та управління дронами, хореографічний, мистецький напрямки, гуртки з вивчення англійської мови, МАН тощо. Заняття повинні максимально відповідати здібностям і бажанням дітей та молоді.