Засідання робочої групи

2 серпня 2024 року під головуванням заступника голови Одеської ОДА Антона Шалигайла відбулося засідання робочої групи Одеської обласної державної адміністрації з розгляду заявок на створення осередків для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України».

Уже цього року в громадах розпочато формування осередків для викладання предмета «Захист України».

В одному добре оснащеному осередку можуть проходити навчання від 80 до 1000 учнів.

І дуже важливо наповнити осередок інноваційним та якісним обладнанням. Адже мета нової концепції викладання – забезпечити рівний доступ учнів до матеріально-технічної бази, а отже, і до отримання практичних навичок.

Планується мінімум один осередок на громаду, а у великих – два і більше.

Також розглядається така можливість на базі закладів профтехосвіти і коледжів. З інших шкіл діти підвозитимуться.

На закупівлю сучасного обладнання для навчального предмета «Захист України» уряд виділив 1,64 млрд грн. На Одеську область передбачено понад 110 мільйонів гривень. Одеська ОВА затверджує перелік осередків та здійснює розподіл субвенції, яка буде найближчим часом спрямована на громади.

Отже, до обласної державної адміністрації попередньо надійшла 91 заявка. Члени робочої групи детально вивчила всі подані документи, зробили аналіз фінансової та практичної складової. На засіданні було заслухано заступників голів районних військових адміністрацій та обговорено

потребу кожної громади у створенні осередків відповідно до учнівського контингенту, можливості організації підвозу школярів, закупівлі якісного обладнання на умовах співфінансування з місцевого бюджету через Prozorro Market.

Надано доручення до наступного вівторка опрацювати зауваження, уточнити кошториси і подати до Одеської обласної державної адміністрації вже остаточно сформовані заявки для отримання відповідної державної субвенції.