Презентація School Meals Case Study: Ukraine

Директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак разом із заступником голови Одеської ОВА Антоном Шалигайлом здійснили робочий візит до Бучі. Тут проходила презентація School Meals Case Study: Ukraine в межах реформи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи Першої леді Олени Зеленської. У складі делегації Одещини також був мер м.Ізмаїл, очільник Авангардівської громади та керівник відділу освіти. Вони готові впроваджувати у своїх громадах проєкт “фабрика-кухня”, тому провели перемовини на інвестиційних майданчиках, мали гарну можливість презентувати Одещину.

Під час заходу разом з міжнародними та вітчизняними експертами, представниками Міністерства охорони здоров’я України, МОН, Мінекономіки, громадськими організаціями, причетними до впровадження новацій в шкільному меню, вивчали вплив харчування на якість життя та безпечне середовище в стресових умовах. Говорили про розвиток та реалізацію зазначеної реформи до 2027 року, а саме більш детально зупинялися на питаннях відновлення та модернізації харчоблоків закладів освіти, кадрового потенціалу, підвищення кваліфікації працівників тощо.

Ділимося нашим унікальним досвідом з міжнародними партнерами, вивчаємо напрацювання колег (підприємство, яке відвідали, вражає потужностями), презентуємо рідну Одещину.

Побувати у Бучі – це на власні очі бачити як місто, яке було символом жорстокості та епіцентром страшних подій на початку повномасштабного вторгнення, перетворилося на символ стійкості та відновлення. Тут народжується надія. Віримо в успіх усього задуманого! Реформі бути!