Учні Одещини отримали доступ до найсучасніших освітніх технологій

ЮНІСЕФ та Асоціація інноваційної та цифрової освіти відкрили в регіоні п’ять Цифрових освітніх центрів (DLC)

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло та директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак взяли участь у відкритті одного з них на базі Одеського професійного ліцею будівництва та архітектури.

Це затишний, комфортний, безпечний навчальний простір, обладнаний необхідними пристроями, гаджетами та матеріалами для навчання, який має вчителів-тьюторів, що пройшли відповідну кваліфіковану підготовку.

Цікаво, що тут навчатимуть звичним предметам не зовсім звично, а за допомогою штучного інтелекту та завдяки технологіям віртуальної реальності.

А на “Уроках успішного життя” діти зможуть набувати навички, що мають найбільший попит у XXI столітті та розважатись з користю зі спеціальною освітньою програмою “Minecraft”.

Спільно з колегами та партнерами ознайомилися з роботою DLC, обговорили його подальший розвиток та відвідали заняття із надолуження освітніх втрат з фізики, яке відбувалось за допомогою технологій віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальності.

“В умовах війни Одеська обласна державна адміністрація робить усе можливе для забезпечення дітей та підлітків комфортними та безпечними умовами для навчання та спілкування. У цьому нам допомагають наші партнери, зокрема ЮНІСЕФ. У Цифрових освітніх центрах учні 1-11 класів зможуть навчатись, розвиватись та комунікувати. Це місце для соціалізації та сучасних освітніх технологій для надолуження прогалин в навчанні”, – зазначив Антон Шалигайло.

“Повномасштабна війна в Україні вплинула на всі сфери життя, у тому числі й освітню. Руйнування, постійний стрес, напружена безпекова ситуація, повітряні тривоги, ракетні обстріли та періодичні відключення світла – все це стало реальністю після 24 лютого 2022 року та увійшло до нашого життя. А перед цим, давайте пригадаємо, у нас було 2 роки дистанційки через ковід. Тож з метою надання доступу до освіти в умовах війни, подолання освітніх втрат наразі в нашій області розбудовується мережа освітніх центрів”,- зауважив на відкритті Центру Олександр Лончак.

Інші центри працюватимуть у Рішельєвському ліцеї, Одеській гімназії №7, а також у Южному та Чорноморську.

Вищезазначені активності відбуваються в межах проєкту “Створення цифрових освітніх центрів (DLC) та надання послуг з психосоціальної підтримки для дітей та молоді”, який реалізує Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE).