Директор Департаменту взяв участь у засіданні робочої групи

5 червня 2024 року відбулося засідання робочої групи обласної державної адміністрації з розгляду пріоритетних проєктів у Єдиній цифровій інтегрованій інформаційно-аналітичній системі управління процесом відбудови об`єктів нерухомого майна, будівництва та інфраструктури (DREAM) під головуванням першого заступника голови Одеської ОДА, голови робочої групи Олександра Харлова. Участь у засіданні взяв директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак.

31 травня завершено роботу зі створення проєктів та прийому заявок на державну субвенцію для модернізації харчоблоків у школах. Цьогоріч кошти субвенції, а це 1,5 млрд гривень, спрямують суто на облаштування сучасних їдалень у школах з очною або змішаною формами навчання.

Як уже повідомлялося, у 2024 році всі проєктні заявки подаються за допомогою єдиної цифрової системи – DREAM протягом 7 робочих днів з дня опублікування Міністерством освіти і науки відповідного оголошення. Наші громади, набувши попереднього досвіду, активно включилися у роботу і цього разу на погодження та розгляд комісії облдержадміністрації підготували 17 проєктних заявок, які відповідають вимогам системи. Серед основних – наявність проєктно-кошторисної документації на реконструкцію / капремонт харчоблоків, вибір однієї із 3-х технологічних моделей організації харчування (“Опорна кухня”, “Базова кухня”, “Фабрика-кухня), безпечні умови навчання, завершення проєкту протягом 2024 року, співфінансування з місцевого бюджету та ін.

На засіданні було заслухано презентацію засновників закладів освіти та обговорено потреби першочергової модернізації харчоблоків у відповідних школах.

Варто зазначити, що остаточний перелік областей, громад та об’єктів, які отримають державну підтримку погодить своїм наказом Міністерство освіти і науки України після засідання комісії, а затвердить розподіл субвенції Кабмін.

Через DREAM є також можливість залучати кошти міжнародних партнерів.

Прозорість понад усе: громади щомісяця звітуватимуть про використання коштів і публікуватимуть фото на платформі.