Північний центр професійної освіти відібрано до напряму «DECIDE: ПРОФТЕХ»

Північний центр професійної освіти відібрано до напряму «DECIDE: ПРОФТЕХ», який реалізує Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України.

Це чудова новина, адже перемога у відборі відкриває перед закладом багато унікальних можливостей.

Планується, що проєкт DECIDE допоможе розробити стратегію інституційного розвитку, підтримає участь викладачів та майстрів у програмах професійного розвитку, а також сприятиме поліпшенню партнерства з бізнесом.

Крім цього, заклад зможе отримати від DECIDE грант у розмірі 3,6 млн грн на створення профорієнтаційної майстерні.

Радіємо, що до участі у напрямі відібрано й Савранську селищну раду, яка отримає від DECIDE грант та експертну допомогу в організації профорієнтаційних заходів. Представники зазначеної громади зможуть долучитися до професійних програм з підготовки кар’єрних радників. Крім цього, дві школи громади долучаться до пілотування матеріалів з профорієнтації Цюрихського педагогічного університету (Швейцарія), а також організують екскурсії на підприємства, профорієнтаційні заходи для дітей.

Мета «DECIDE: ПРОФТЕХ» – об’єднати зусилля визначених обласних державних адміністрацій, 10 обраних територіальних громад та 10 закладів професійно-технічної освіти, шкіл та бізнесу, щоб побудувати систему профорієнтації та підвищити престижність професійної освіти серед молоді.

ВІТАЄМО! БАЖАЄМО УСПІХІВ! ТАК ТРИМАТИ!!!