Участь в конференції

Заступник директора Департаменту освіти і науки Таїса Абозіна взяла участь у відкритті засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених «Національна безпека України в умовах воєнного стану: проблеми та шляхи їх вирішення».

«Після широкомасштабної збройної агресії росії ми на собі відчули, що значить бути в небезпеці і як досягти протилежного. Сьогодні спікери багато розмірковуватимуть над військовими і оборонними питаннями. А нас, освітян, турбує ще й питання безпеки здобувачів освіти, створення для них в повній мірі безпечного й комфортного освітнього середовища, яке дасть їм можливість реалізувати своє право на якісну освіту в непростих умовах сьогодення.

Одеська область, до речі, обрана одним із пілотних регіонів, де вперше будуть імплементовані всі елементи “Концепції системи забезпечення безпеки в закладах освіти”, ініційованої Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту в співпраці з Міністерством освіти і науки та Міністерством внутрішніх справ, за підтримки ЮНЕСКО»,- зауважила у вступному слові заступник директора.

Також у вітальній промові Таїса Михайлівна відзначила ефективну роботу Ради молодих вчених при Одеській ОДА. Молоді науковці закладів вищої освіти завжди ініціюють та радо долучаються до усіх важливих подій, що є стимулом для розвитку нашого регіону, попри воєнні виклики.