Проведено колегію

20 березня 2024 року у змішаному форматі проведено засідання колегії Департаменту освіти і науки Одеської ОДА. Жваву дискусію викликало питання підготовки та проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році. Сьогодні пріоритет номер один – безпека дітей. Спільно з Одеським регіональним центром оцінювання якості освіти, ми шукаємо все нові й нові можливості, аби посилити заходи безпеки при проведенні НМТ. Плюс дуже важлива психоемоційна підтримка учасників тестування в умовах воєнного стану. У тісній співпраці та взаємодії з силовими структурами, ми забезпечимо дітям шанс на вступ. Наголосимо, що жодного переліку з адресами тимчасових екзаменаційних центрів ніде не буде оприлюднено.

Також члени колегії заслухали інформацію про функціонування системи профтехосвіти в Одеській області та хід виконання угоди між Департаментом освіти і науки ОДА і Радою обласної організації профспілки працівників освіти і науки України. По кожному з питань порядку денного були прийняті відповідні рішення, спрямовані на покращення роботи галузі.

Після засідання, директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак провів онлайн-нараду з керівниками органів управління освітою районних військових адміністрацій та територіальних громад, під час якої окреслив колегам ряд аспектів, над якими наразі треба особливо плідно попрацювати. Відзначив Окнянську, Білгород-Дністровську та Авангардівську громаду, де вже, в межах реформи системи шкільного харчування, розпочато та успішно реалізується проєкт “Опорна кухня”. Також проговорено дату завершення освітнього процесу, організацію таборів на базі закладів освіти, питання фінансування галузі, зокрема використання освітньої субвенції та порядку отримання державної підтримки на НУШ, оновлення кабінетів предмету «Захист України», шкільні автобуси, модернізацію харчоблоків, укриття та мультимедійне обладнання.