Заступник Міністра освіти і науки – на Одещині

8 березня на Одещині з робочим візитом перебував заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків. В рамках візиту спільно з директором Департаменту освіти і науки Олександром Лончаком оглянули єдиний унікальний в Україні освітянській хаб – вільний простір, створений на базі комунального закладу вищої освіти «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради». Заклад має сучасний дизайн, технічне забезпечення, де поєднано потужні цифрові інноваційні центри і лабораторії. На жаль, він постраждав влітку після масованих ракетних атак росії по місту, але маємо надію, що все відновимо.

Під час відвідин ознайомили Андрія Борисовича з багатьма цікавими, в тому числі міжнародними проєктами, які успішно реалізуються на базі нашої академії. Обговорили питання підвищення кваліфікації учителів, адже за цим сьогодні майбутнє. Технології йдуть далеко вперед, незважаючи на війну, тож і педагоги мають крокувати у ногу з часом. Слід зауважити, що досвідчений колектив ОАНО всі два роки повномасштабної війни був пліч-о-пліч із українською педагогічною спільнотою. І зробив усе, аби попри воєнний стан, надзвичайно складні умови праці й шалене навантаження, вчителі мали змогу не лише тримати освітній фронт, а й підвищувати свою кваліфікацію по програмі Нова українська школа, інклюзивна освіта, безбар’єрність, психологічна підтримка та ментальне здоров’я в умовах війни, брати участь в онлайн-вебінарах, тренінгах, круглих столах, дискусійних просторах тощо. Андрій Борисович закцентував увагу на супервізії та підтримці педагогів у плані професійного розвитку.

Ознайомили пана Андрія з безпековими умовами в освітніх просторах, в тому числі і новозбудованими, за кошти державного та обласного бюджету, захисними спорудами, які обладнані всім необхідним та дозволять продовжувати освітній процес навіть під час довготривалих повітряних тривог.

Окрему увагу, спілкуючись з освітянськими колективами, заступник міністра приділив повноденному функціонуванню дитячих садків в очному форматі, аби батьки мали змогу працювати й наповнювати бюджет країни в такий непростий час, реформам НУШ та шкільного харчування, що реалізується за ініціативи Першої леді Олени Зеленської, державної підтримки, спрямованої на облаштування кабінетів «Захист України», відкриття «Класів безпеки» і все те у комплексі, що реалізує поняття «якісна, доступна, безбар’єрна освіта».

Дякуємо за візит та плідні освітянські діалоги! Будемо втілювати намічене!