Директор Департаменту взяв участь у тренінгу

08 лютого 2024 року колеги з Департаменту охорони здоровʼя ОДА на єдиній платформі телемедичного центру організували і провели онлайн-тренінг, до якого долучилися медичні працівники закладів освіти Одещини.

Вітальне слово до команди медсестер промовив директор Департаменту освіти і науки Олександр ЛОНЧАК, який подякував вартовим дитячого здоров’я за самовіддану роботу в нелегкий період та висловив надію на подальші ефективні дії, що допоможуть зупинити спалахи пандемій серед дитячого населення.

«Ми щойно повернулись до очного після ковіду та першого року дистанійки в умовах повномасштабного вторгнення. Дуже хочеться дати дітям якісну освіту. А для цього вони мають бути здоровими. Наразі спостерігається певний спалах захворюваності на грип та ГРВІ, але поки епідпоріг не перевищено, тому не має потреби закривати школи у всій області. Там, де хворіють 20% колективу, за рішенням засновника запроваджується карантин в окремих закладах чи класах. На всю область їх станом на початок тижня було трохи більше 50. Сподіваємося подолаємо і ці виклики»,- зазначив Олександр ЛОНЧАК.

На вебінарі детально розглянули питання епідемічної ситуації з кору у світі; чутливість вірусу до навколишнього середовища та дезінфекційних засобів; функції надавачів первинної медичної допомоги; протиепідемічні заходи в осередку захворювання на кір та інші.

Дбаємо про дитяче здоров’я РАЗОМ!