На Одещині агенти змін розпочали навчання шкільних кухарів
31 січня 2024 року на базі Кулінарного хабу Одеського центру професійної освіти стартували демонстраційні курси з підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти. Протягом трьох днів 120 працівників харчоблоків з різних громад навчатимуть працювати з сучасним обладнанням та готувати страви з оновленого меню. Навчання міститиме теоретичні основи поєднані з практичною частиною. До всіх етапів залучені також відповідні експерти Держпродспоживслужби в Одеській області.
Слід зауважити, що до 2027 року всі кухарі закладів освіти пройдуть відповідне навчання в межах реалізації стратегії реформування системи шкільного харчування під егідою Першої леді Олени Зеленської. Такі тренінги дозволять покращити умови організації збалансованого харчування у школах, а також змінити сам підхід до сервірування столів, культури харчування в цілому.
Проєкт реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України, спільно з ГО “Культ Фуд” та ГО “Національна асоціація громадського харчування”.