Визначили дати проведення НМТ

Основна й додаткова сесії відбудуться у пероід з 14 травня до 19 липня.

Нагадаємо, що в 2024 вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Три обов’язкових, а один — на вибір. Кількість обов’язкових предметів цьогоріч збільшилася через історію України.

Знати та розуміти історію своєї країни, наші виклики і перемоги — це база в усі часи, а у воєнний час це також і питання національної безпеки.

Інформація про структуру і зміст тестів, завдання минулих років є на сторінках Український центр оцінювання якості освіти. Також затвердили кількість і форми тестових завдань, а також схеми нарахування балів: https://bit.ly/3ScKpNR

Передбачено, що НМТ міститиме два блоки: основний, до якого увійдуть три обов’язкові навчальні предмети, і додатковий, що міститиме завдання з одного навчального предмета на вибір. Обов’язкові – українська мова, математика та історія України, на вибір – українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія. Саме тестування також розподілене на два етапи. Під час першого, який триватиме 120 хвилин, вам потрібно буде виконати завдання з української мови та математики, а під час другого, так само тривалістю 120 хвилин, – з історії України та предмета на вибір, який ви обрали та зазначили під час реєстрації для участі в НМТ. Важливо! Між етапами буде 20-хвилинна перерва.

Тестування з чотирьох предметів протягом одного дня може бути чималим навантаженням. Але передусім турбуємося про безпеку вступників та створення для всіх рівних умов. Така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. Особливо актуально це для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту. До того ж, більше сесій = більша вірогідність потрапити на повітряну тривогу.

І ще одне — приносити воду і пити її під час тестування можна! Залишити її потрібно на столі з особистими речами (причина — унеможливлення пролиття рідини на компʼютер, що може завадити скласти тестування). Утім у будь-який момент учасники НМТ зможуть підійти до столу з особистими речами і поповнити свій водний баланс.

Попереду у випускників та вступників – важливий етап, але сконцентрувавши всі свої сили, у вас обов’язково вийде досягти мети.