Створено молодіжний простір

Неймовірна подія! На базі Тилігульського аграрного фахового коледжу для підлітків та молоді, які навчаються як у коледжі, так і у закладах загальної середньої освіти Курісовської громади Березівського району та молоді з числа внутрішньо переміщених осіб, створено молодіжний простір «Yellow Submarine» громадської організації «Ветерани АТО Лиманщини» в рамках грантової програми «ТРИМАЙ», що впроваджується Дитячим фондом ООН (UNICEF) у партнерстві з громадською організацією Youth Up за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW.

Як повідомили виконавці, шлях від грантової заявки ветеранської організації через багаторівневий конкурсний відбір серед півтори сотні українських громадських організацій і з лише десятьма щасливим квитками на фінансову підтримку у 500 тисяч гривень, крізь цілодобові пошуки просторами Інтернету гарного оздоблення й устаткування для локацій, які мали б високу якість, низьку ціну і порядних постачальників, крізь договори, видаткові, чеки, рахунки, звіти, з паралельними ремонтними, монтажними, малярними, столярними й ще якими завгодно роботами часто без світла, опалення, під нестихаючі тривоги, в умовах постійного дедлайну – й до урочистого відкриття – ПРОЙДЕНИЙ. Вітаємо, колеги!

На грантові кошти придбано й встановлено матеріали, меблі та обладнання для локацій: молодіжна кав’ярня «Акваріум», вечірній кінотеатр «Ілюмінатор», музична студія «Болтанка», студія «Рандеву», студія «Батискаф», студія «Посиденьки», студія «Аврал». Всі ці активності працюватимуть під час повітряних тривог та інших небезпек без часових обмежень, і саме у цьому філософія простору «Yellow Submarine» – автономне, безпечне і комфортне середовище з якісним і цікавим дозвіллям.

Учасники проєкту запевняють, що це лише перша базова автономна ланка у низці наступних локацій загального молодіжного простору закладу освіти і громади в цілому. Подяка колективу коледжу на чолі з директором Лілією Зарічною та всім дотичним! Розвивайтеся, міцнійте, будьте в тренді всіх молодіжних цікавинок і подій, беріть участь у нових проєктах і перемагайте! Хай щастить!